LESAANBOD

Toon alle lessen

Integrale Yoga & Meditatie

Na het “scannen” van het lichaam starten we met een reeks van Hatha-oefeningen waarbij we staan, zitten en liggen. Spieren in het lichaam worden hierbij goed doorbloed, organen worden gestimuleerd en het lichaam wordt soepel gemaakt. Fysieke ( kracht) oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen waarbij de longen gereinigd en gestimuleerd worden. We sluiten de les af met een meditatie en een kopje thee.

Restoratieve Yoga & Meditatie

Bij deze vorm van Yoga gebruiken we o.a. kussens en dekentjes om het lichaam in de houdingen te ondersteunen. We gebruiken geen intense inspanning. De focus ligt op het loslaten en de ademhaling waardoor de lessen heel meditatief worden. We sluiten de les af met een meditatie en een kopje thee.

Integrale Yoga & Meditatie / Soft

Wanneer lichaam en geest langere tijd onder hoge druk staan, bijvoorbeeld bij extreme stress, na Covid-19 of een Burn-out ontstaan er spanningsklachten in het lichaam die op de lange termijn tot uitputting leiden. Reguliere yogahoudingen vragen vaak te veel van het lichaam en verergeren de uitputting. Bij deze les gaan we, in een klein groepje ervaren hoe verschillende (adem) oefeningen ons helpen tot meer bewustzijn en ontspanning te komen en hoe na verloop van tijd de energie en kracht weer kan worden opgebouwd. Na de oefeningen sluiten we af met een korte meditatie en een kopje thee.

Yoga, Adem en Meditatie Outdoor

We starten deze buitenles met een warm-up met daarna een reeks van hatha & ademoefeningen. Tussendoor wandelen we in stilte en we sluiten af met een korte meditatie en een kopje thee.
De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Doe makkelijk zittende, warme kleding en schoenen die nat mogen worden aan. Wij nemen een dun matje voor je mee om op te zitten. We verzamelen bij Restaurant de Meerkoet aan het Veerse Meer waar je ook kunt parkeren. Deze les gaat altijd door, alleen bij extreme weersomstandigheden wordt de les naar binnen verplaatst.

Stoelyoga & Meditatie

We laten de activiteit in lichaam en hoofd eerst tot rust komen. Daarna volgt een reeks van Hatha-oefeningen waarbij we zitten op een stoel, staan en als je dat wilt liggen op een yogamatje. Spieren in het lichaam worden hierbij goed doorbloed, organen worden gestimuleerd en het lichaam wordt soepel gemaakt. Fysieke ( kracht) oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen waarbij de longen gereinigd en gestimuleerd worden. We sluiten de les af met een meditatie/eindontspanning en een kopje thee.