LESAANBOD

Toon alle lessen

Integrale Yoga & Meditatie

Na het “scannen” van het lichaam starten we met een reeks van Hatha-oefeningen waarbij we staan, zitten en liggen. Spieren in het lichaam worden hierbij goed doorbloed, organen worden gestimuleerd en het lichaam wordt soepel gemaakt. Fysieke ( kracht) oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen waarbij de longen gereinigd en gestimuleerd worden. We sluiten de les af met een meditatie en een kopje thee.

Integrale Flow Yoga & Meditatie

Integrale Flow Yoga is een Integrale Yogales, maar dan wat actiever. We doen de oefeningen iets sneller achter elkaar met mooie overgangen,
maar er is ook voldoende ruimte voor rust tussendoor. Tevens is er veel aandacht voor de ademhaling. We sluiten de les af met een meditatie en een kopje thee.

Restoratieve Yoga & Meditatie

Bij deze vorm van Yoga gebruiken we o.a. kussens en dekentjes om het lichaam in de houdingen te ondersteunen. We gebruiken geen intense inspanning. De focus ligt op het loslaten en de ademhaling waardoor de lessen heel meditatief worden. We sluiten de les af met een meditatie en een kopje thee.

Yoga bij Stress, na Covid-19 en Burn-out

Wanneer lichaam en geest langere tijd onder hoge druk staan, ontstaan er spanningsklachten in het lichaam die op de lange termijn tot uitputting leiden. Reguliere yogahoudingen vragen vaak te veel van het lichaam en verergeren de uitputting. Bij deze les gaan we, in een klein groepje ervaren hoe verschillende (adem) oefeningen ons helpen tot meer bewustzijn en ontspanning te komen en hoe na verloop van tijd de energie en kracht weer kan worden opgebouwd. Na de oefeningen sluiten we af met een korte meditatie en een kopje thee.